Mogelijk dit jaar wel wintereditie voor Pride at the Beach Zandvoort

Pride at the Beach 2019.© Foto RS

Richard Stekelenburg
Zandvoort

Nu Pride at the Beach deze zomer in Zandvoort vanwege de coronamaatregelen geen doorgang kan vinden, mikt de organisatie voorzichtig op een wintereditie.

Over de invulling moet nog flink worden nagedacht en zal ook afhankelijk zijn van wat de coronacrisis over ruim een half jaar toelaat. Data zijn er wel al. De ‘Winter Pride’ zou 19, 20 en 21 december moeten plaatshebben.

Pride at the Beach zou deze zomer zijn vierde editie beleven als sateliet-evenement van Pride Amsterdam. ,,De organisatie in Amsterdam heeft ons laten weten blij te zijn dat wij in december toch iets willen gaan neerzetten’’, zegt bestuurslid Ben Zonneveld. ,,We denken daarbij onder meer aan een Zandvoortse Pride Kroegentocht. Maar ook aan een ‘Roze Film Drive-in Filmfestival’.’’

De organisatie zoekt voor de wintereditie nadrukkelijk partners in het dorp, zoals ze dat bij de zomeredities tot nu toe ook steeds heeft gedaan. Behalve de gebruikelijke samenwerking met onder meer de gemeente, Zandvoort Marketing, Holland Casino, en Museum Zandvoort wordt daarbij ook gedacht aan samenwerking met de organisatie van de ijsbaan die elke winter op het Raadhuisplein voor vertier zorgt. Met de ondernemersverenigingen in het dorp wordt gekeken naar de mogelijkheid de kerstverlichting komende december in regenboogkleur te laten schijnen.

Pride at the Beach zou dit jaar op 27 juli beginnen met de parade over de boulevard. De organisatie vraagt Zandvoorters die dag ook nu niet zomaar voorbij te laten gaan en roept iedereen op die maandag de regenboogvlag uit te wapperen.

De datum van Pride at the Beach voor volgend jaar is inmiddels ook bekend. Die zal - tenzij er opnieuw een virus dwars ligt - van 2 tot en met 4 augustus zijn.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen