Kunstminnende senioren doneren ruim 8 ton voor de cultuur

ANP
BUSSUM

De oproep van een aantal senioren aan andere ouderen om vakantiegeld (deels) te doneren aan de door de coronamaatregelen zo getroffen kunstwereld, heeft inmiddels 840.000 euro opgeleverd. De actie werd kortgeleden bedacht door een gepensioneerde internist uit Bussum en zijn vrouw.

Inmiddels heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds de administratie en de uiteindelijke verdeling van de opbrengst op zich genomen.

Cultuurminister Ingrid van Engelshoven heeft beloofd het opgehaalde bedrag te verdubbelen.

De actie ‘Doe Mee Met Je AOW’ loopt nog tot 20 juni. Ruim 3500 AOW’ers deden de eerste acht dagen al een gift.

Lees ook: AOW’ers Hein en Corine Muller vragen ouderen hun vakantiegeld te schenken aan culturele sector; ’We kunnen niet op vakantie, maar wel iets terugdoen voor maatschappij’

De oproep is gericht aan senioren die hun vakantiegeld eigenlijk best kunnen missen. Acteur Gijs Scholten van Aschat is 'ambassadeur' van de campagne en is dolblij met het resultaat tot nu toe: "Geweldig en hartverwarmend dat ons publiek ons op deze manier helpt te overleven."

"Het zijn ook de ouderen die in groten getale naar musea, theater, ballet, concert, opera, musical, cabaret en film gaan. Wij genieten dagelijks van hetgeen de jongere generatie creëert. En dat willen we graag blijven doen!", zeiden de initiatiefnemers eerder.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds verdeelt de opbrengst onder kunstenaars en instellingen die geen langdurige subsidie krijgen. De donateurs kunnen het geld naar keuze bestemmen voor drie categorieën: beeldende kunst, muziek en opera en theater, dans en film.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen