Premium

JVC voor tweede keer gepromoveerd zonder er daadwerkelijk om te spelen: ’De selectie kan niet wachten om zich met de regio te meten’

Raap, Van Zanten en Rood (vlnr) hebben een mijlpaal te vieren met JVC
© Archieffoto
Julianadorp/Waarland

Zonder dat van de daken te kunnen schreeuwen hebben JVC en Con Zelo geschiedenis geschreven. Voetballen in de tweede en derde klasse was in het huidige landschap bij de amateurs nog niet eerder voorgekomen in Julianadorp en Waarland. De terugkeer van Vesdo naar de vierde klasse, nog zo’n papieren promotie die de KNVB kon aanbieden, is wel een knipoog naar het verleden.

De voetbalcompetitie die per saldo nooit bestond, was nog niet in de prullenmand beland of het bestuur van JVC had zich al bij de KNVB gemeld. ,,We hebben er meteen een mail uit gegooid om te laten weten dat we dolgraag wilden promoveren mocht er een kans komen’’, aldus voorzitter Ron Nederstigt. ,,We hebben ook altijd op een goede afloop gehoopt.’’ De bond kon niet om de ploeg heen die met een punt meer en wedstrijd minder dan nummer twee Westfriezen de ranglijst aanvoerde. Er werd bij de aanwijzing niet gekeken naar historie en mogelijke periodetitels. Slechts de opbrengst van het aantal wedstrijden was de belangrijkste leidraad. Bracht die nog geen uitkomst werd het doelsaldo er nog bij gehaald. VIOS miste in deze cijferbrij net de boot naar de eerste klasse. En de pleitbezorgers van Succes en Schagen United hadden al helemaal geen kans dat hun argumenten die op papier hout sneden werden gehoord.

Meer nieuws uit Sport Den Helder

Meest gelezen