Premium

Na afgelasting Boekweit Olie tennistoernooi is het onzeker hoe het met jaarlijks evenement verder moet:’Het is een groot verlies voor de tennisser en de liefhebber’

Wedstrijdleider Onno Noordergraaf controleert alvast de hoogte van het net tijdens het Boekweit Olie toernooi van 2016.
© Archieffoto Theo Groot
Hoorn

Dat het onwaarschijnlijk was dat er dit jaar een Boekweit Olie tennistoernooi zou worden gehouden, was al enige tijd duidelijk. Maar zolang er geen officiële afgelasting van de bond kwam, hield de organisatie nog een slag om de arm.

Inmiddels heeft de KNLTB de knoop doorgehakt en alle open- en ranglijsttoernooien tot en met 2 augustus afgelast. Daardoor zal er voor het eerst in meer dan veertig jaar geen nationaal ranglijsttoernooi zijn bij TV Juliana. ,,We hadden zelf de definitieve beslissing verplaatst naar juli, tenzij het ons zou worden opgelegd. Wat nu is gebeurd”, vertelt Onno Noordegraaf, die al jaren bij het evenement is betrokken. ,,Maar dat het een ingewikkeld verhaal zou zijn geworden, was al duidelijk. Er waren allerlei dingen op ons pad gekomen die voor de organisatie een flinke uitdaging zouden zijn geweest. Het was wat dat betreft wachten op protocollen van de gemeente.”

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen