Wordt het vertrouwen van fractievoorzitter Seniorenpartij Den Helder in wethouder Remco Duijnker hersteld? Na het pinksterweekend praten zij daarover

Wethouder Remco Duijnker.
© Gemeente Den Helder/Peter van Aalst
Den Helder

Na het pinksterweekend praat fractievoorzitter Carla van Driesten van de Seniorenpartij in Den Helder met haar wethouder, Remco Duijnker, over haar kritiek op zijn functioneren.

Op 16 mei uitte Van Driesten openlijk kritiek op Duijnker. Zij verwijt hem dat hij onzichtbaar is, dat hij niet met de fractie communiceert en dat hij geen punten verwezenlijkt die voor senioren belangrijk zijn. De fractievoorzitter speelt daarom met de gedachte om haar partij uit de coalitie te halen.

Carlo Assorgia, fractievoorzitter van Beter voor Den Helder, is het niet eens met de kritiek op Duijnker. Assorgia vindt juist dat de wethouder het goed doet en zijn steentje bijdraagt aan het verwezenlijken van coalitiedoelen.

Fractievoorzitter Harmen Krul (CDA) hoopt dat de plooien binnen de Seniorenpartij worden gladgestreken. Hij vindt het ondenkbaar dat Duijnker als wethouder aanblijft als zijn partij uit de coalitie stapt.

Duijnker was verbaasd over de kritiek op zijn functioneren. Hij praat volgende week met Van Driesten. Dan moet blijken of het vertrouwen is hersteld.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen