West-Friese sportschoolhouders heel blij met aankondiging premier Rutte: ’Fantastisch nieuws’

Frank Vlaar heeft onder meer een tennisbaan buiten gebruik gesteld om de fitnesstoestellen op voldoende afstand te kunnen plaatsen.
© Foto Marcel Rob
Hoorn

Het nieuws kwam woensdagavond als een verrassing, maar de betrokkenen in West-Friesland zijn er niet minder blij om: sportscholen, sportkantines, sauna’s en casino’s mogen waarschijnlijk op 1 juli al open, zo kondigde premier Mark Rutte aan. „Fantastisch nieuws.”

Dat de datum van 1 september wel iets naar voren zou worden geschoven, had Frank Vlaar van Sportcentrum Hoorn wel gedacht. „Maar twee maanden had ik niet verwacht. Ik ging eigenlijk een beetje uit van augustus.”

Versoepeling

De eigenaar van de sportschool, met zo’n drieduizend leden, is heel blij met de versoepeling. „Het is fantastisch. Onze sporters waren al even buiten aan de gang. Per 1 juli krijgen ze de keus: binnen of buiten. Want voorlopig gaan we ook buiten nog even door.”

Ook voor Peter Buis van Fitnesscentrum Medemblik, met zo’n zevenhonderd leden, was het plotselinge nieuws een welkome verrassing. „Echt heel blij mee! Dit is een zegen voor ons.”

Voorbereiding

Ook hier konden de sporters al enige tijd buiten aan hun conditie en spieropbouw werken. Dat vergde wel dagelijks een hoop voorbereiding van de medewerkers. „Elke ochtend versleepten we de hele inboedel naar buiten. Buiten fitness is leuk, maar we zijn blij dat het straks weer binnen kan.”

Kantine

De kantine van Spirit ’30 uit Hoogkarspel kan wat voorzitter Dorien de Boer betreft niet snel genoeg open. „Dat is een enorme meevaller”, reageert zij. „In de maand juli kunnen we niet eens zoveel wat de competitie is al over, maar dit verandert toch de zaak.”

Spirit heeft alleen al door het afgelasten van de Koningsspelen en het voetvolleytoernooi behoorlijk wat inkomsten misgelopen. „Want iedere club is voor de inkomsten afhankelijk van de kantine. Dit besluit van de regering maakt plannen voor toernooitjes meteen veel aantrekkelijker, nou dit weer kan.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen