Twee Roemeense mannen overleden bij zwaar ongeval in Middenmeer

© DNP.NU
MIDDENMEER

Bij het zware ongeval op de kruising van de Medemblikkerweg en het Wagenpad bij Middenmeer zijn twee Roemeense mannen overleden. Een busje met arbeidsmigranten en een auto zijn dinsdagochtend rond 5.30 uur op elkaar gebotst en in een greppel terechtgekomen.

Een persoon kwam ter plekke te overlijden. Negen andere inzittenden zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. Een persoon is daar aan zijn of haar verwondingen overleden. De twee overledenen zijn een 44-jarige en een 25-jarige man uit Roemenië.

Over de N240 reed een 23-jarige vrouw in de richting van Medemblik. Vanaf het Wagenpad reed een busje met negen inzittenden uit Roemenië, arbeidsmigranten in de agrarische sector. Vermoedelijk heeft de bestuurder van het busje de personenauto over het hoofd gezien, waarna een aanrijding volgde. Beide voertuigen raakten na de aanrijding in een greppel. De twee overledenen zijn uit het busje geslingerd. Alle andere betrokkenen zijn gewond, en naar verschillende ziekenhuizen vervoerd. Er is geen sprake van drankgebruik.

De politie Noord-Holland stelt een onderzoek in naar een ernstige aanrijding op de kruising van de Medemblikkerweg (N240) en het Wagenpad in Middenmeer. Aan de groep arbeidsmigranten wordt nazorg verleend door de wijkagent.

Lees ook: Twee doden en acht gewonden bij botsing busje en auto bij Middenmeer, hulpdiensten massaal ingezet

Meer nieuws uit Schagen e.o.