Voetbalclub Assendelft promoveert naar de eerste klasse; Ook promotie WSV’30, Saenden en Hercules Zaandam gaan niet omhoog

Assendelft, hier met Achraf Aslouni aan de bal tegen Kleine Sluis, promoveert naar de eerste klasse.
© Archieffoto Ronald Goedheer
Assendelft

Voetbalclub Assendelft kreeg dinsdagmiddag het ’verlossende telefoontje’, zoals trainer Alex Geernaert het omschreef. De koploper in de tweede klasse A promoveert naar de eerste klasse.

„We hebben de richtlijnen van de KNVB goed bekeken en wisten dat we er goed voor stonden, maar je moet toch maar afwachten. We stonden op plek zes van alle landelijke tweedeklassers.”

Vanwege de richtlijnen rond corona kan er geen groot promotiefeest gevierd worden, anders was dat volgens Geernaert zeker op de club gebeurd. „In de groepsapp was iedereen dolblij. Voordat we de promotie-aanvraag indienden is bij de club goed overlegd en eigenlijk was iedereen - bestuur, staf en spelers – het erover eens dat we graag naar de eerste klasse wilden. We hebben een jonge selectie die zich afgelopen seizoen bewezen heeft en VV Assendelft heeft de zaakjes goed voor elkaar. Zo komt er een compleet nieuw A-veld en wordt de kantine opgeknapt.”

WSV’30 promoveert naar de derde klasse. De club uit Wormer zat toch ook nog behoorlijk in spanning, al ging trainer Rob Hersche er wel vanuit dat het goed zou komen. „Van de vijf vierde klassen in het district waren wij de koploper met de meeste punten. Mooi nieuws en hopelijk worden we in de Zaanse poule ingedeeld.”

In dat geval krijgt WSV onder meer met Saenden en Hercules Zaandam te maken. Die clubs hadden promotie naar de tweede klasse aangevraagd, maar in beide gevallen is die niet toegekend door de KNVB. De Wormerveerders stonden bovenaan in 3B en hadden graag komend seizoen een niveau hoger geacteerd. „We balen enorm”, zuchtte trainer Rene Reijinga.

Hercules stond tweede met een periodetitel op zak. „Ons streven is om uit de derde klasse te komen en we willen zelfs naar de eerste klasse, dus de papieren mogelijkheid om te promoveren wilden we niet nalaten”, zegt Marcel van Houten van de technische commissie. „Dan maar op eigen kracht kampioen worden, dat is ook het mooiste en we gaan ons wel behoorlijk versterken. Maar de derde klasse is ook mooi, vooral omdat er zoveel andere Zaanse ploegen in spelen.”

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek