Papieren promotie voor Hollandia naar derde divisie; Zouaven mag naar hoofdklasse

Hollandia-trainer Anand Jagdewsing: ’Het is nu officieel’
© Foto Jan Mulder
Alkmaar

Het lag sinds het stopzetten van de voetbalcompetitie bij de amateurs al in de lijn der verwachtingen, maar dinsdag kreeg Hollandia de bevestiging van de KNVB: de papieren promotie naar de derde divisie is een feit.

,,We zijn gebeld door de bond: het is nu officieel’’, reageerde trainer Anand Jagdewsing opgetogen op het heugelijke nieuws voor de Hoornse club. ,,Ik ben echt opgelucht, want dit is toch de beloning voor een goed seizoen.’’

Bij het afbreken van de competitie was Hollandia koploper in de Hoofdklasse A. De ploeg van Jagdewsing had drie punten voorsprong op JOS/Watergraafsmeer maar wel een wedstrijd meer gespeeld. Ook de Amsterdamse ploeg maakt de stap omhoog, want om volgend seizoen in de derde divisie weer op 18 teams uit te komen laat de KNVB de vier koplopers en beste nummers twee promoveren.

In het kielzog van Hollandia stijgt ook De Zouaven op de voetballadder. De Grootebroekers gingen stijf aan kop in de eerste klasse A toen de coronacrisis uitbrak en de competitie stil viel. De Zouaven kan de tweede promotie op rij vieren en keert terug in de Hoofdklassse waar het tussen 2010 en 2015 ook al uitkwam. ,,Superblij dat ons doel nu toch is bereikt’’, aldus trainer Johan Rutz van De Zouaven. ,,We gingen vol voor het kampioenschap en promotie. Het eerste kon helaas niet doorgaan, het tweede gelukkig wel.’’

Ook de West-Friese vierdeklassers FC Medemblik (4A) en Always Forward (4C) promoveren. Dat geldt niet voor de zaterdagtak van Always Forward.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen