Twee doden en acht gewonden bij botsing busje en auto bij Middenmeer, hulpdiensten massaal ingezet [video]

© Foto’s: GLOCALmedia
© Foto: DNP.NU
© Foto: DNP.NU
1/7
Middenmeer

Bij een botsing tussen een busje en een auto op de kruising van de Medemblikkerweg en het Wagenpad bij Middenmeer, in de buurt van Medemblik, zijn dinsdagochtend twee personen om het leven gekomen. Ook zijn acht andere inzittenden gewond geraakt.

Hulpdiensten werden massaal ingezet. De ambulancedienst is met meerdere voertuigen ter plaatse geweest en ook een Mobiel Medisch Team en de brandweer werden ingezet.

Beide voertuigen zijn in een greppel naast de weg tot stilstand gekomen. In het busje zaten arbeidsmigranten, meldt een woordvoerder van de politie.

De brandweer zou een van de slachtoffers uit een voertuig hebben moeten bevrijden. De politie meldde al snel ongeval dat één persoon het ongeluk niet heeft overleefd. Later in de ochtend werd duidelijk dat ook een tweede slachtoffer was bezweken aan de opgelopen verwondingen.

Beide dodelijke slachtoffers zijn inzittenden van het busje. Het gaat om een 44-jarige en een 25-jarige man uit Roemenië.

Over de identiteit van de betrokkenen zijn nog geen gegevens bekend. De politiewoordvoerder zegt dat het mogelijk om Roemenen en Polen gaat, maar dit wordt nog uitgezocht.

De politie is bezig met een onderzoek naar de toedracht van de aanrijding. De weg is tot het einde van de ochtend afgesloten geweest.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.