Nieuwe entree moet het struinen door Mariëndal weer aantrekkelijk maken

Kalfjes in de ’struinnatuur’ van Mariendal. Nieuwe toegangshekken moeten het gebied aantrekkelijker maken.
© Archieffoto
Den Helder

Het natuurgebied van Mariëndal wordt beter toegankelijk. Beheerder Landschap Noord-Holland wil de toegangen tot het gebied vervangen. Ook komen er nieuwe informatieborden.

De hoofdingang tot het natuurgebied, langs de weg tegenover het vogelasiel aan de Jan Verfailleweg, ligt momenteel nog wat verstopt, zegt boswachter Jordi Frowijn.

,,Die ingang willen we een stuk naar voren plaatsen. Nu wordt die plek vaak gebruikt als dumpplek voor afval. Na ieder weekend moeten we daar opruimen.’’ Ook de entree tegenover de parkeerplaats bij Duinoord wordt vervangen.

Een deel van het natuurgebied dat grenst aan het recreatiegebied Mariendal is zogeheten ’struinnatuur’. Daar lopen ook Schotse Hooglanders.

,,Het is nog een beetje onbekend’’, zegt Frowijn over dat gebied. ,,De toegangen tot het gebied vallen ook niet zo op. Dat willen we nu veranderen zodat het aantrekkelijker wordt om te bezoeken.’’ Een ander deel van het gebied dat wordt beheerd door Landschap Noord-Holland is een afgesloten rustgebied voor vogels.

Voor het aanpassen van de toegangspaden en het plaatsen van nieuwe informatieborden, is een vergunning aangevraagd bij de gemeente Den Helder. Zodra deze is verleend, kunnen de werkzaamheden beginnen.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.