Nieuwe coronabesmettingen in Beemster en Edam-Volendam, weer inwoner Zaanstad naar het ziekenhuis

Purmerend

In de gemeente Beemster zijn het afgelopen etmaal voor het eerst in bijna een maand weer nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Twee stuks, waarmee het totaal aantal besmettingen uitkomt op 11. In Zaanstad moest de 115e patiënt in het ziekenhuis worden opgenomen.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu maakte dat maandagmiddag bekend. In totaal zijn nu 858 inwoners van de regio Zaanstreek-Waterland besmet met het coronavirus, en moesten er 258 met ziekteverschijnselen naar het ziekenhuis. Er overleden 99 inwoners van de acht gemeenten in Zaanstreek-Waterland.

Beemster stond al enkele weken op negen vastgestelde besmettingen. Met twee nieuwe gevallen komt het totaal nu uit op 11 coronapatiënten, van wie er vier in het ziekenhuis moesten worden opgenomen.

In Edam-Volendam werd de afgelopen 24 uur de 109e besmetting vastgesteld. Voor 24 inwoners van die gemeente was ziekenhuisopname noodzakelijk. Het aantal vastgestelde besmettingen in Zaanstad werd bijgesteld van 401 naar 400. Dat kan het rechtzetten van een eerder gemaakte fout in het aantal registraties betekenen. Het aantal ziekenhuisopnames in Zaanstad ging wel met één patiënt omhoog naar 115.

In de overige gemeenten in de regio bleef de situatie wat corona betreft gelijk. In Purmerend zijn tot nu toe 214 inwoners positief getest, en moesten er 65 in het ziekenhuis worden opgenomen. Wormerland registreerde 45 besmette inwoners en 20 ziekenhuisopnames. Voor de gemeente Waterland gaat het om 30 vastgestelde besmettingen en 16 ziekenhuispatiënten.

In Oostzaan staan de totalen op 26 coronapatiënten en 11 ziekenhuisopnames. Landsmeer meldde 23 positieve tests en drie opnames in het ziekenhuis.

Meer nieuws uit Waterland