Cruiseschip uit Spanje meert aan in Oudeschild

Voorbeeldfoto van de haven van Oudeschild.
© Archieffoto René Pop
Oudeschild

Maandag is een cruiseschip aangemeerd in de haven van Oudeschild. Het schip is twaalf dagen geleden van het Spaanse Tenerife naar Texel vertrokken en blijft daar in ieder geval tot september liggen.

Alleen de bemanning bevindt zich nog aan boord van het negentig meter lange schip, vertelt havenmeester Berna Bouthoorn. Op sociale media wordt gesproken van zo’n zestig man, maar volgens Bouthoorn is dat iets te hoog ingeschat. „Ik heb de precieze aantallen nog niet doorgekregen, maar ze zijn alleen met het hoognodige personeel. Het kunnen geen zestig man zijn.”

De bemanning van het schip, volgens Bouthoorn voornamelijk afkomstig uit Azië, gaat niet van boord. „Alleen een paar van de organisatie zijn van boord geweest. In principe blijven ze allemaal op het schip, ze gaan eerst een tijd in quarantaine. Ze hebben ook een speciale quarantainevlag hangen.” Bouthoorn verwacht dat de bemanning terug naar huis vliegt zodra dat mogelijk is.

Het schip blijft ten minste tot september in de haven liggen. „Tot dan is er in ieder geval geen werk voor de bemanning van het passagiersschip.”

Meer nieuws uit Schagen e.o.