’AZ legt zich niet neer bij verdeling Europese tickets en schakelt Uefa in’

AZ wil dat de Uefa de beslissing van de KNVB terugdraait.
© Foto ANP
Alkmaar

AZ legt zich niet neer bij de beslissing van de KNVB om Ajax het beste Champions Leagueticket toe te kennen. Via de Europese voetbalbond Uefa probeert AZ nu alsnog het beste ticket te krijgen.

Dat schrijft Quote. Het blad baseert zich op documenten die AZ naar de Uefa zou hebben gestuurd.

Lees hier meer: AZ via Uefa alsnog op miljoenenjacht, maar KNVB zegt meteen al ’nee’

Op vrijdag 24 april besloot de KNVB de stand van de afgebroken competitie te beschouwen als eindstand en op basis daarvan de tickets voor de Europese toernooien te verdelen.

Omdat Ajax op doelsaldo bovenaan stond, kreeg Ajax kreeg het beste ticket (waarschijnlijk groepsfase Champions League). De nummer twee AZ kreeg het een na beste (voorronde Champions League). AZ liet direct al weten daar niet zomaar akkoord mee te gaan.

In de weken daarna hield AZ zich rustig. Het had zich nog altijd niet neergelegd bij de ticketverdeling, maar de clubleiding liet in het midden of er nog stappen zouden worden ondernomen.

Volgens Quote heeft AZ afgelopen vrijdag aan de Uefa laten weten dat de verdeling in haar ogen anders zou moeten.

Volgens AZ zou niet het doelsaldo moeten gelden, maar het onderling resultaat. Ajax had na 25 wedstrijden een beter doelsaldo dan AZ, maar AZ won de twee onderlinge wedstrijden. In Alkmaar werd het 1-0, in Amsterdam werd het 0-2.

Die onderlinge resultaten geven een eerlijker beeld van de onderlinge krachtsverhoudingen dan het doelsaldo, vindt AZ, omdat het doelsaldo is gebaseerd op alle gespeelde wedstrijden - en het programma van de ene club is anders geweest dan dat van de andere club.

Lees ook: Teleurgesteld AZ sputtert nog tegen, maar de kans is klein dat dat iets oplevert | Opinie

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen