Bergen blijft trendbreker in coronacijfers: in totaal 10 erbij in het weekend

Ype Minkema
Alkmaar

Na de zaterdagcijfers valt het aantal besmettingen in de gemeente Bergen met het coronavirus zondag reuze mee. Er kwam volgens de gegevens van het RIVM een bewezen geval bij.

Over twee dagen gemeten staat de teller in Bergen op 10. Dat is meer dan in alle andere gemeenten in Noord-Holland Noord bij elkaar over dezelfde periode.

Bergen staat nu op 85 bewezen coronagevallen. Vrijdag werden ook al 6 gevallen vastgesteld. Waar de oorzaak ligt van deze in verhouding explosieve stijging staat niet vast. Wel was er een corona-uitbraak in Huize Agnes, een verzorgingshuis in Egmond aan Zee. Daar werden plotseling 20 (van de 70) bewoners en vijf medewerkers besmet met het virus. Relatief gezien is de besmettingsgraad in Bergen het hoogste in de regio. Landelijk daalt het aantal bewezen besmettingsgevallen sterk. Het aantal ziekenhuisopnames en overledenen in Bergen steeg niet.

In de rest van Noord-Holland Noord bleef het opnieuw opvallend rustig. Alkmaar en Castricum kregen er twee bewezen besmettingen bij, Heiloo en Heerhugowaard een.

In de Noordkop bleef zaterdag en zondag alles bij het ’oude’, behalve in Schagen. Daar werd een besmetting gemeld. Ook in West-Friesland is het rustig. In de zeven gemeenten werd een geval gemeld: in Medemblik.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.