Lol is er ondanks coronabeperkingen niet minder om tijdens kermis Hoogkarspel [video]

Rubberbootracen in de eigen achtertuin tijdens de Hoogkarspelse kermis.

Paul Gutter
Hoogkarspel

Kermisvieren in coronatijd; kan dat wel en is dat wel leuk? Wie de verschillende filmpjes van de Hoogkarspelse kermis afgelopen weekend bekijkt, zal tot de conclusie komen dat de lol er niet minder om was.

De cafés De Eerste Aanleg en Bantam waren gesloten, maar thuis en online werd er volop kermis gevierd. Fred Molenaar ging namens Bantam zelfs de deuren in het dorp af met een mobiele tap om op bestelling anderhalve meters bier te tappen. En het kermiscomité verkocht bijna 400 kermisboxen met een hapje, een drankje en allerlei attributen om er thuis achter de laptop toch een feestje van te maken.

Zo konden kermisgangers onder meer een filmpje insturen voor het WK beschuitfluiten, zoals dat normaal altijd in De Eerste Aanleg gehouden wordt. En ook de vermaarde rubberbotenrace kreeg een thuisvariant, die deelnemers zelf konden filmen.

Verder was er nog de kleurplatenwedstrijd, de blarenroute, een online quiz over Hoogkarspel en diverse online optredens. De kermis wordt zondagavond afgesloten met de veiling van de laatste dubbele anderhalve meter bier. Die wordt door Pieter Krijnzen en Fred Molenaar uitgereikt en dan is de online kermis officieel ten einde.

Michel Reus van het kermiscomité kijkt, ondanks alle coronabeperkingen, terug op een geslaagd kermisweekend. ,,De Reigerkermisvlag kan weer voor een jaar worden opgeborgen.’’

Lees ook: VOF De Kluns scoort Hoogkarspels kermishitje met coronalied: ’Corona, ik word stapelgek van jou’ [video]

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen