Coronavirus: nieuwe besmettingen in de regio Zaanstreek-Waterland brengen totaal op 856; Zaanse patiënt naar het ziekenhuis

Robert Jan van der Woud
Purmerend

Drie inwoners van de gemeente Edam-Volendam hebben het afgelopen etmaal positief getest op het coronavirus. In Zaanstad moest dit weekeinde de 114e patiënt in het ziekenhuis worden opgenomen.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu maakte dat zondagmiddag bekend. In de acht gemeenten in de regio Zaanstreek-Waterland zijn tot nu toe 856 besmettingen met het virus vastgesteld, blijkt uit cijfers van het RIVM. In totaal moesten er tot nu toe 257 inwoners van de regio naar het ziekenhuis. Het regionale dodental staat inmiddels op 99.

Vooral in Edam-Volendam is het virus de laatste dagen actief. Tussen zaterdag- en zondagmiddag werden daar weer drie nieuwe besmettingen vastgesteld, de afgelopen zeven dagen waren dat er in totaal 13. In Purmerend ging het de afgelopen week om drie nieuwe geregistreerde besmettingen, de ruim twee maal zo grote gemeente Zaanstad noteerde de afgelopen week 19 nieuwe coronagevallen.

In Zaanstad moesten tot nu toe 114 van de 401 besmette inwoners met coronagerelateerde klachten naar het ziekenhuis. In Purmerend gaat het om 214 inwoners die positief hebben getest en 65 ziekenhuisopnames. Edam-Volendam meldde tot nu toe 108 besmettingen en 24 ziekenhuispatiënten.

Van de kleinere gemeenten is Wormerland het zwaarst getroffen met 45 vastgestelde besmettingen en 20 ziekenhuisopnames. In Waterland gaat het om 30 geregistreerde coronapatiënten en 16 opnames. Voor Oostzaan staan de totalen op 26 positieve tests en 11 ziekenhuispatiënten.

Landsmeer meldde tot nu toe 23 geregistreerde besmettingen en drie ziekenhuisopnames. In Beemster gaat het om negen inwoners met een coronadiagnose en vier ziekenhuisopnames.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.