Purmerend betreurt 33e coronadode, in Zaanstad nu meer dan 400 geregistreerde besmettingen

Purmerend betreurt 33e coronadode, in Zaanstad nu meer dan 400 geregistreerde besmettingen
Purmerend

In Purmerend is de 33e patiënt bezweken aan het coronavirus. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu maakte dat zaterdagmiddag bekend. Zaanstad overschreed het afgelopen etmaal de grens van 400 geregistreerde besmettingen.

Het nieuwe sterfgeval in Purmerend betekent voor Zaanstreek-Waterland de 99e inwoner die overleed als gevolg van Covid-19. In Zaanstad stierven tot nu toe 47 inwoners, in Wormerland zijn dat er zes. Waterland betreurt vier overledenen, Edam-Volendam en Landsmeer drie. In Oostzaan overleefden twee inwoners besmetting met het coronavirus niet, in Beemster overleed één inwoner.

Alleen in Zaanstad werden het afgelopen etmaal nieuwe besmettingen vastgesteld. Drie gevallen, waarmee het totaal voor die gemeente uitkomt op 401 geregistreerde besmettingen en 113 ziekenhuisopnames. Voor de regio Zaanstreek-Waterland staan de totalen op 853 vastgestelde coronabesmettingen en 256 opnames in het ziekenhuis.

Purmerend meldde tot nu toe 214 besmettingen en 65 ziekenhuispatiënten. Voor Edam-Volendam gaat het om 105 geregistreerde besmettingen en 24 ziekenhuisopnames. Wormerland staat op 45 positieve tests en 20 inwoners die met klachten moeten worden opgenomen.

Voor de gemeente Waterland staat de balans op 30 positief geteste inwoners en 16 opnames in het ziekenhuis. Oostzaan registreerde 26 coronabesmettingen en 11 ziekenhuisopnames. Van de 23 inwoners van Landsmeer bij wie het virus werd geconstateerd moesten er drie naar het ziekenhuis. Beemster ontspringt de dans enigszins met negen vastgestelde coronazieken van wie er vier in het ziekenhuis werden opgenomen.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen