Eén nieuw coronageval in Medemblik

© Archieffoto

Van onze verslaggever
Medemblik

Het is in West-Friesland rustig aan het coronafront. In de zeven gemeenten werd op zaterdag 23 mei slechts één nieuw coronageval gemeld: in Medemblik.

Bijna nergens in de regio Noord-Holland Noord worden nog veel besmettingen of ziekenhuisopnames gemeld door het RIVM. Alleen de gemeente Bergen blijft een negatief ’buitenbeentje’. Zaterdag kwamen er negen extra coronagevallen bij. Dat is meer dan in alle andere gemeenten in Noord-Holland Noord bij elkaar.

Bergen staat nu op 83 bewezen coronagevallen. Vrijdag werden ook al 6 gevallen vastgesteld. De oorzaak van deze in verhouding explosieve stijging staat niet vast. Wel was er een corona-uitbraak in Huize Agnes, een verzorgingshuis in Egmond aan Zee. Daar werden plotseling 20 (van de 70) bewoners en vijf medewerkers besmet met het virus. Relatief gezien is de besmettingsgraad in Bergen het hoogste in de regio. Het aantal ziekenhuisopnames en overledenen in Bergen steeg niet.

In de rest van Noord-Holland Noord bleef het zoals gezegd opnieuw opvallend rustig. Alkmaar en Castricum kregen er twee bewezen besmettingen bij, Heiloo een. In de Noordkop bleef alles bij het ’oude’, behalve in Schagen. Daar werd net als in Medemblik ook één besmetting gemeld.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen