Premium

Zorgen over verrommeling van Blaricummermeent; HvB stelt vragen aan college: ’Hoe zit het met groen, parkeren en reclame-uitingen?’

Zorgen over verrommeling van Blaricummermeent; HvB stelt vragen aan college: ’Hoe zit het met groen, parkeren en reclame-uitingen?’
’Het ene bedrijf heeft een prachtige haag, terwijl het andere volstaat met wat paaltjes waartussen draad is gespannen.’
© STUDIO KASTERMANS/ALEXANDER MARKS
Blaricum

De fractie van Hart voor Blaricum maakt zich zorgen over dreigende verrommeling van de Blaricumse nieuwbouwwijk Blaricummermeent. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de fractie heeft gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

In de Blaricummermeent wordt zowel gewoond als gewerkt. Het wonen en werken wordt van elkaar gescheiden door een ontsluitingsweg, de Stichtseweg. Nu de wijk zijn voltooiing nadert en de laatste woningen en bedrijven worden gebouwd, begint Hart voor Blaricum zich een beetje zorgen te maken over het woonplezier voor de bewoners van huizen langs die Stichtseweg. Zij kijken inmmers uit op de voor bedrijven gereserveerde strook die ligt ingeklemd tussen de Stichtseweg en de A27.

Die bedrijvigheid mag er zijn van Hart voor Blaricum, maar moet niet het woonplezier in de wijk gaan aantasten. Daarom denkt de fractie dat het een goed idee is om duidelijke regels te hebben en wil zij van het college weten in hoeverre die er al zijn.

Beplanting

Zo is zij benieuwd naar de afspraken die gemaakt zijn over de beplanting tussen de bedrijven en de openbare weg. De beplanting is bedoeld om bij te dragen aan de groene uitstraling van de wijk, maar ook om de bedrijven en parkeerplaatsen aan het zicht te onttrekken. Constateerd wordt dat die groene afscheiding nu nog een rommeltje is. ’Het ene bedrijf heeft een prachtige haag, terwijl het andere volstaat met wat paaltjes waartussen draad is gespannen.’

Ook wil de fractie weten of het goed geregeld is met de parkeervoorzieningen rond de bedrijfspanden. ’Zijn er voldoende parkeerplaatsen voor werknemers en bezoekers? En als de parkeerplaatsen vol zijn, waar mogen de vrachtwagens, bedrijfsbusjes en personenauto’s dan worden geparkeerd? Toch niet in de woonwijk of langs de Stichtseweg of de Deltazijde?’, zo stelt Hart voor Blaricum.

Alarm

Nieuwsgierig is de fractie ook naar de afspraken over reclame-uitingen. Wat mag er allemaal en wat niet? Tevens is er bezorgdheid over dag en nacht brandende lichtreclames en alarminstallaties die langdurig blijven loeien omdat niemand ze uit zet. Kunnen die lichtreclames niet aan tijdvensters worden gebonden, zoals dat in omliggende plaatsen ook gebeurt? En kan gemeentelijke regelgeving ervoor zorgen dat loeiende alarmen na een kwartier overgaan in een stil alarm, zo wil HvB van het college weten.

Meer nieuws uit Gooi