Aangestoken brand bij tankstation in Hoorn, persoon aangehouden [update]

© DNP.NU
© Mizzle Media
1/8
Hoorn

Bij een tankstation aan de Zwaagmergouw in Hoorn is vrijdagmiddag rond 14:00 uur brand gesticht. De brandstichter liep hierbij ernstige brandwonden op, en is aangehouden.

De 32-jarige brandstichter liep rond 13:50 uur naar het benzinestation, pakte daar een gieter gevuld met water, goot hem leeg en liep naar de benzinepomp. Daar vulde hij de gieter met brandstof en leegde hem weer in de winkel bij het benzinestation.

Een van de aanwezigen in de kiosk probeerde de man de winkel uit te duwen, maar de man stak snel de brandstof in brand. Hierdoor raakte hij zelf ernstig gewond. Andere aanwezigen liepen geen letsel op.

In eerste instantie namen medewerkers van de kiosk zelf te taak op zich om de brand te blussen. maar later kwamen brandweer, politie en ambulance ter plaatse om hulp te verlenen.

De brandweer bluste de brand, die in de winkel voor schade zorgde. De dader is door het ambulancepersoneel aan zijn verwondingen behandeld, en naar het ziekenhuis gebracht. De omgeving van het tankstation was toen afgezet.

De politie meldt dat zal worden onderzocht wat het motief van de man is geweest. Op dit moment is hij in het ziekenhuis en wordt hij verder behandeld.

© Mizzle Media
© DNP.NU

Meer nieuws uit West-Friesland