Bijna 850.000 euro voor wegwerken achterstallig onderhoud wegen, openbare verlichting en openbaar groen

Eerder zijn bomen aan de Binnenhaven gesnoeid.
© George Stoekenbroek
Den Helder

Ruim 840.000 euro wil de gemeente dit jaar steken in het wegwerken van achterstallig onderhoud aan openbare verlichting, openbaar groen en wegen.

Voor werkzaamheden aan openbaar groen is 240.000 euro gereserveerd. Dat geld wordt onder meer gestoken in de renovatie van groenvakken op de openbare begraafplaats, het kappen van bomen die voor gevaarlijke situaties zorgen, het vervangen van beschadigde bomen en achterstallig onderhoud aan oevers, rietkragen en beschoeiingen. Onder meer in het Timorpark worden beschadigde bomen vervangen.

De Achterbinnenhaven wordt voorzien van verkeersdrempels. Daarnaast worden lekkages in de Gravenstraat verholpen, verkeersborden vervangen, weggehaald of opgeknapt en verzakkingen in de Dollardlaan verholpen. Voor deze en andere klussen aan wegen is 375.000 euro beschikbaar.

Voor openbare verlichting heeft het gemeentebestuur 150.000 euro opzij gezet. Verouderde verlichtingskasten worden vervangen, net als afgekeurde lichtmasten in diverse wijken. Armaturen die aan het eind van hun technische levensduur zijn, worden vervangen. Dat gebeurt in onder meer de Joubertstraat, de Geleerdenbuurt, Doorzwin en De Zandloper. Wand- en plafondarmaturen die vandalismegevoelig zijn, worden vervangen door exemplaren die tegen een stootje kunnen.

Tien procent van de 841.500 euro is voor onvoorziene uitgaven gereserveerd.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.