Premium

’Upgrade van zwembad op bungalowpark Zuiderzee in Medemblik is een heel goed alternatief voor nieuwbouw van De Zeehoek’

’Upgrade van zwembad op bungalowpark Zuiderzee in Medemblik is een heel goed alternatief voor nieuwbouw van De Zeehoek’
Siem Zeilemaker en Robin Stolp in Zwembad Zuiderzee. ,,We kunnen van grote meerwaarde zijn.”
© Foto Marcel Rob
Medemblik

Nieuwbouw van De Zeehoek in Wervershoof lijkt verder weg dan ooit. Maar, wat Robin Stolp betreft, is een oplossing snel gevonden. Hij biedt het zwembad van zijn bungalowpark Zuiderzee in Medemblik, dat dicht dreigt te moeten voor bezoekers van buitenaf, aan als alternatief. ,,Een win-winsituatie.”

De nieuwbouw van zwembad De Zeehoek in Wervershoof, waar al zo lang over gesproken wordt, is een van de projecten die het college van Medemblik uit financiële overwegingen ’on hold’ wil zetten. Toen Robin Stolp dat hoorde, besloot hij in actie te komen. Want de directeur van Uniek Parken BV, dat eigenaar is van bungalowpark Zuiderzee, ziet kansen. ,,Dit is een mooi moment om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.”

Doelgroep

Want waar de realisatie van een centraal in de gemeente Medemblik gelegen overdekt zwembad uitgesteld dreigt te worden, wil Stolp juist graag dat het bad op zijn park aan de Oosterdijk door een zo groot mogelijke doelgroep gebruikt wordt.

En dat staat op losse schroeven. Nadat de gemeente een aantal jaar geleden koos voor De Zeehoek, werd besloten om de subsidie aan Zwembad Zuiderzee af te bouwen. Nu bovendien door de provincie is bepaald dat bij bezoek van buitenaf toezicht verplicht is, ziet Stolp zich genoodzaakt om straks alleen nog gasten van het bungalowpark toe te laten tot het zwembad.

Want voor toezicht is zonder subsidie simpelweg geen geld genoeg. ,,Het betekent dat Ed van Roozelaar dan ook hoogstwaarschijnlijk niet meer bij ons terecht kan met zijn zwemschool”, vertelt Stolp. ,,Dat zou doodzonde zijn.”

’Upgrade van zwembad op bungalowpark Zuiderzee in Medemblik is een heel goed alternatief voor nieuwbouw van De Zeehoek’
Zwembad Zuiderzee is mogelijk straks niet meer toegankelijk voor bezoekers van buiten het vakantiepark in Medemblik. De hoop is nu gevestigd op de gemeente.
© Foto Mediahuis

En dus richt hij zich, gesteund door Siem Zeilemaker van Progressief West-Friesland (PWF), tot de gemeente. In een brief nodigt Stolp het college en de raad uit om te komen praten over de mogelijkheid om Zwembad Zuiderzee uit te breiden. ,,In onze ogen een heel goed alternatief”, stelt hij. ,,Er zitten veel minder kosten aan, we hebben de afgelopen jaren al heel veel geïnvesteerd in het pand en de locatie is heel gunstig. We denken echt dat een volwaardig overdekt zwembad op ons park van grote meerwaarde kan zijn voor de inwoners van de hele gemeente Medemblik en ook voor toeristen.”

Meer nieuws uit West-Friesland