Veerdienst Texel weer op tachtig procent van normale vervoersvraag. Extra boot ingezet in pinksterweekend

Veerdienst Texel weer op tachtig procent van normale vervoersvraag. Extra boot ingezet in pinksterweekend
De Texelstroom in de Texelse veerhaven ’t Horntje.
© Archieffoto Evalien Weterings
’t Horntje

Het TESO-vervoer van de afgelopen dagen ligt op ongeveer tachtig procent van de vergelijkbare periode in 2019, meldt directeur Cees de Waal.

De verwachting is dat dit percentage ook representatief is voor de komende periode, mede door de aankomende versoepeling van maatregelen per 1 juni. Daarom voert TESO voorlopig de oorspronkelijk geplande dienstregeling weer uit.

De veerdienst werd woensdag verrast door het grote aantal reizigers naar het eiland en zette toen alsnog de reserveboot in totdat de drukte in Den Helder voorbij was. Bovendien werd besloten dat de Texelstroom al vanaf Hemelvaartsdag extra afvaarten zou gaan uitvoeren in plaats van alleen op zondag 24 mei, zoals eerder was gepland. De reserveboot is vrijdag en zondag vanaf 9.30 uur tot en met 16 uur naast de Dokter Wagemaker in de vaart om wachttijden te voorkomen. Zaterdag worden geen wachttijden verwacht.

Pinksterweekend

Nu is bekendgemaakt dat er ook een halfuursdienst zal worden gevaren op maandag 25 mei en in het pinksterweekend van vrijdag tot en met maandag.

De Texelstroom ligt van dinsdag tot en met donderdag nog aan de kade in de Texelse veerhaven ‘t Horntje, waar de onderhoudswerkzaamheden worden afgerond. Vrijdag 29 mei 2020 worden de schepen gewisseld en vanaf dat moment is de Texelstroom weer de reguliere dienstboot.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen