Premium

Texelse Anne en Piet na tien weken herenigd met hond Teun in Spanje, in 72 spannende uren passeerden ze drie gesloten grenzen

Met hond Teun op het moment dat ie gebracht werd door de eigenaren van het pension.
© Foto aangeleverd

Wat doe je als je op het nippertje voor de totale lockdown Spanje hebt ontvlucht, en hond Teun noodgedwongen achter moest laten? Vliegtuigen tien weken later nog steeds aan de grond staan en grenzen gesloten zijn voor personenverkeer? Dan koop je een vrachtwagen om je trouwe viervoeter op te halen. Piet Prins en Anne Hottentot passeerden zo in 72 uur drie gesloten grenzen. Een spannend avontuur. Anne: „Ik voelde me als een verzetsstrijdster tegen corona en alle maatregelen. Hoe dan ook Teun zou thuiskomen.”

Vanuit Lliber nabij Calpe en Benissa appen ze foto’s. Een uitgelaten Teun is herenigd met zijn dolgelukkige baasjes. Hij wijkt niet meer van hun zijde, volgt ze dag en nacht. Doodsbang dat ze er plots weer vandoor gaan. Tien weken zat hij in een dierenpension. Op 17 maart konden Anne, Piet en hun zoon Daan 24 uur voor de totale lockdown in Spanje nog een vliegtuig richting Schiphol boeken. Voor Teun was helaas geen plaats. Anne: „We brachten hem naar een pension waar hij wel vaker een weekje verblijft en konden nog snel wat spullen inpakken. Onze camper en caravan lieten we zo achter op de minicamping waar we al een half jaar bivakkeerden. We zijn op zoek naar een finca en dat gaat makkelijker als je langduriger in Spanje verblijft. Daan gaat er naar school. In de Nederlandse schoolvakanties vertrok ik of Piet naar Texel voor het runnen van onze bed & breakfast Isola Bella op Texel. Tot Daan weer naar school moet in september blijven we in Nederland, maar natuurlijk niet zo lang zonder Teun. De enige oplossing die ik kon bedenken, was hem halen met een vrachtwagen. Vrachtverkeer kan ’ongehinderd’ de grenzen over.”

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen