Premium

Geen voorstelling ’Lord of the Flies’ van jeugdtoneel in Fort Uitermeer

Geen voorstelling ’Lord of the Flies’ van jeugdtoneel in Fort Uitermeer
Ook voor de productie Mythe van theaterproducent Jori Hermsen en zijn partner Jesscia Zeylmaker diende Fort Uitermeer als decor.
© Foto Guillaume Versteeg
Weesp

Velen zagen het al aankomen, maar het is nu officieel. De voorstelling Lord of the Flies in Fort Uitermeer gaat donderdag 28 mei niet door.

Dat heeft (jeugd)theaterproducent Jori Hermsen officieel laten weten. De reden is natuurlijk het coronavirus. Ook de voorstelling De Kersentuin gaat niet door.

,,Covid-19 heeft ook onze wereld tijdelijk tot stilstand gebracht”, laat de theatermaker weten. ,,Alle voorstellingen tot juli 2020 zijn afgelast. Alleen de eindvoorstelling van de Theater Vooropleiding Amersfoort gaat wel door. Ondanks deze pittige situatie willen we iedereen op de hoogte brengen van onze voorstellingen die wél te zien zijn in 2021”, blikt de theaterproducent vooruit.

Voorstelling Troje gaat in 2021 wel door

Zo staat al vast dat de locatievoorstelling Troje van Jori Hermsen Producties in samenwerking met Stichting Uiteraard Uitermeer op woensdag 20 juni 2021 in première zal gaan. Spelers van verschillende leeftijden brengen de Griekse mythe over de Trojaanse oorlog op de planken op het terrein van het Weesper torenfort. De regie is in handen van Jessica Zeylmaker.

Voor Troje is Hermsen nog op zoek acteurs voor de rollen van Hektor, Helena en Hecabe. Voor de rol van Hektor is een man in de leeftijd 30 tot 50 jaar nodig. Speelsters tussen de achttien en 30 jaar kunnen auditie doen voor de rol van Helena. Voor Hecabe wordt een vrouwelijke vijftigplusser gezocht.

Lees ook:

https://www.gooieneemlander.nl/cnt/dmf20200204_70136327/producent-jeugdtheater-jori-hermsen-kiest-voor-weesp-premiere-lord-of-the-flies-bij-fort-uitermeer-samenwerking-met-vechtstede-college

Meer nieuws uit Gooi