Stadsstrand in wording: verticale drainage maakt oeverdijk bij Hoorn snel sterker [video]

Hoorn

Aannemer Cofra werkt op het ’strand in wording’ bij Hoorn, officieel nog een oeverdijk, aan het aanbrengen van verticale drainage. Buisjes, die met deze speciale machine dicht bij elkaar in de grond worden gedrukt, moeten het vocht uit de ondergrond versneld afvoeren, om deze te versterken.

De oeverdijk krijgt steeds meer vorm. Deze maand wordt gewerkt aan de tweede laag zand. De Alliantie Markermeerdijken, waarin hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier samenwerkt met bouwondernemingen VolkerWessels en Boskalis, is gestart bij de Galgenbocht en werkt langzaam richting schouwburg Het Park.

Het zandwatermengsel wordt door bulldozers gelijkmatig verdeeld. Waar de tweede zandlaag is aangebracht, wordt de verticale drainage in de bodem gedrukt.

Bij Gemaal Westerkogge in Scharwoude zal een nieuwe inlaat worden gerealiseerd. Vanaf 2 juni tot en met 21 augustus is de dijkweg bij het gemaal afgesloten voor doorgaand verkeer.

Wandelaars en fietsers worden omgeleid via De Hulk. Ook de EBS-buslijnen worden omgeleid, waardoor verschillende bushaltes tijdelijk vervallen.

In de Grote Waal kunnen reizigers opstappen bij de bushaltes Sterrenweg en Poolster.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen