Streep door hardlopen in Tuitjenhorn en op Texel: ’Er komt gewoon te veel bij kijken’

Vorig jaar was er nog volop actie van atleten in de straten van Tuitjenhorn
© Archieffoto Marc Moussault
Tuitjenhorn

Het was de bedoeling dat de stratenloop van Tuitjenhorn eens een andere route in zou slaan. ,,Maar ook onze wedstrijd, op zaterdagavond 20 juni, kan niet doorgaan’’, zegt Theo Tesselaar namens de organisatie. Op Texel zal de halve marathon voor het tweede jaar op rij niet vertrekken.

Er was langs de lijn in Tuitjenhorn al veel werk verzet om aflevering 72 van de lange traditie in te vullen. ,,Een nieuw parcours. Zowel voor de jeugd als senioren die twee of vier rondes over dierenpark Blanckendaell zouden lopen.’’ Ook wordt er een aparte website voor de stratenloop ontwikkeld. ,,Dit najaar 2020 zullen we de datum voor 2021 vaststellen. In de hoop dat onze sponsors de economische klap van deze crisis enigszins te boven komen.’’

Vorig jaar waren het de extreme weersomstandigheden die ervoor zorgden dat er toen een streep moest worden gezet door de halve marathon van Texel. Nu kan de volgende aflevering van het loopevenement op 27 september vanwege corona niet doorgaan. De organisatie moet de aandacht noodgedwongen verleggen naar wellicht 2021.

,,Er komt gewoon te veel bij kijken’’, aldus de conclusie. ,,Dat blijft niet beperkt tot bootstart, finish en het vervoer van deelnemers. Noodzakelijke aanpassingen doen lukt niet op passende en verantwoorde wijze. Daarom hebben we in overleg met de overheden besloten opnieuw een jaar over te slaan.’’

De inmiddels overvolle loopagenda in het najaar laat het ook niet toe om de halve marathon te verplaatsen naar een later tijdstip in 2020.

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen