Corona eist 47e leven in Zaanstad; 15 nieuwe besmettingen in Zaanstreek-Waterland brengen totaal op 850

Corona eist 47e leven in Zaanstad; 15 nieuwe besmettingen in Zaanstreek-Waterland brengen totaal op 850
Purmerend

Het coronavirus is in de regio Zaanstreek-Waterland nog niet uitgewoed. In de gemeente Zaanstad valt de 47e overledene te betreuren als gevolg van COVID-19, en in het afgelopen etmaal werden liefst 15 nieuwe besmettingen vastgesteld.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu maakte dat vrijdagmiddag bekend. Met het nieuwe sterfgeval komt het totaal aantal inwoners van Zaanstreek-Waterland dat is bezweken aan het coronavirus, uit op 98. Het aantal geregistreerde besmettingen in de acht gemeenten stijgt naar 850, en tot nu toe moesten 256 patiënten met coronagerelateerde klachten in het ziekenhuis worden opgenomen. Over de patiënten die het ziekenhuis weer mochten verlaten, doet het RIVM geen uitspraken.

Zaanstad kreeg behalve een nieuw sterfgeval ook te maken met negen vastgestelde besmettingen met het virus. De gemeente telt daarmee 398 patiënten, van wie er 113 in het ziekenhuis moeten worden opgenomen.

Edam-Volendam zag het aantal geregistreerde besmettingen met drie toenemen naar een totaal van 105. Tot nu betekende dat voor 24 inwoners opname in het ziekenhuis.

In Purmerend werden het afgelopen etmaal twee nieuwe besmettingen vastgesteld, in totaal zijn dat er nu 214 met in 65 gevallen ziekenhuisopname tot gevolg.

Wormerland meldde de 45e besmetting met het coronavirus. Het aantal ziekenhuisopnames bleef onveranderd op 20.

Voor de overige vier gemeenten in de regio bleef het aantal besmettingen gelijk. In Waterland zijn dat er 30, met 16 ziekenhuisopnames. Oostzaan meldde tot nu toe 26 geregistreerde besmettingen en 11 opnames in het ziekenhuis. In Landsmeer werd het virus bij 23 inwoners vastgesteld van wie er drie naar het ziekenhuis moesten. Beemster meldde tot nu toe negen inwoners met een positieve coronatest en vier ziekenhuispatiënten.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen