Premium

Gemeente neemt meer tijd om plan voor woningbouw en zaagmolen op Vinkenterrein rond te krijgen

1/2
Den Helder

Woningstichting en Helder Vastgoed willen zelf de woningbouw op het Vinkenterrein verzorgen. Voor woningbouw door Collectief Particulier Opdrachtgeverschap is dan geen ruimte.

De bouw van een zaagmolen op het terrein is zeer bepalend voor de omringende woningbouw en het stedenbouwkundig plan, meldt het college aan de gemeenteraad. Sinds april vorig jaar vinden onderhandelingen plaats tussen de gemeente en Woningstichting/Helder Vastgoed. Het idee was om nog voor de zomer besluiten te nemen, maar dat gaat niet lukken.

,,Het is wel de bedoeling dat het plan zoveel mogelijk doorgaat”, licht wethouder Michiel Wouters toe. ,,Maar we moeten er als gemeente niet teveel geld op hoeven toeleggen. Woningstichting kampt ook met dat probleem. Daarom gaan we meer tijd nemen om tot een overeenkomst te komen.” De besluitvorming verschuift nu naar november dit jaar. Dit betekent dat het tijdelijke parkeerterrein ook langer in gebruik blijft.

Afstand

Vanwege de geluidseisen dient een werkende molen op vijftig meter afstand te staan van de gevels van de nieuwbouwwoningen. Daardoor kunnen de tuinen van woningen aan de Sluisdijkstraat niet vergroot worden. Voor de tuinen van woningen aan de Ruyghweg en Janzenstraat is dat nog wel mogelijk.

Een ander aspect dat sneuvelt is het initiatief voor woningbouw volgens Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Woningstichting/Helder Vastgoed investeert vijf ton in de molen en dit veroorzaakt een onrendabele top. Daarom wil de partij de volledige woningbouw op het Vinkenterrein zelf realiseren. Tevens wil Woningstichting/Helder Vastgoed de volledige kwaliteitscontrole over het gebied hebben.

Het uitstel geeft de gemeente de gelegenheid om eerst de omwonenden in te lichten over de stand van zaken. Sinds eind 2017 is niet meer met de buurt over de plannen gesproken.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen