Hemelvaartsdag zonder nieuwe coronabesmettingen in Zaanstreek-Waterland

Hemelvaartsdag zonder nieuwe coronabesmettingen in Zaanstreek-Waterland
Purmerend

Hemelvaartsdag is wat coronabesmettingen betreft rustig verlopen in de regio Zaanstreek-Waterland. Er werden tussen woensdag- en donderdagmiddag geen nieuwe besmettingen geregistreerd.

Een etmaal daarvoor was het nog wel enkele malen raak. Edam-Volendam overschreed de grens van 100 geregistreerde besmettingen. Met vier nieuwe gevallen staat het aantal vastgestelde besmettingen in die gemeente inmiddels op 102.

Ook in Zaanstad kwamen er tussen dinsdagmiddag en woensdagmiddag twee nieuwe besmettingen bij, wat het totaal voor die gemeente op 389 brengt. In totaal is het coronavirus nu vastgesteld bij 835 inwoners van de regio Zaanstreek-Waterland. Voor bij elkaar 256 inwoners was opname in het ziekenhuis noodzakelijk. Tot nu toe overleden 97 patiënten aan de gevolgen van COVID-19.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu dat de cijfers bijhoudt, benadrukt dat het werkelijke aantal besmettingen met het coronavirus hoger ligt, omdat niet iedereen met ziekteverschijnselen daadwerkelijk wordt getest. In juni kan iedereen met ziekteverschijnselen terecht bij de GGD voor een coronatest.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen