Premium

Coronacrisis nekt Zaandamse directeur Lydia Baloe bij hotel/evenementenlocatie in Hilversum; ’Dit heeft niemand zien aankomen’

Coronacrisis nekt Zaandamse directeur Lydia Baloe bij hotel/evenementenlocatie in Hilversum; ’Dit heeft niemand zien aankomen’
Lydia Baloe had graag haar klus in Hilversum afgemaakt.
© Archieffoto Studio Kastermans
Zaandam

Na slechts tien maanden aan het roer te hebben gestaan, vertrekt de Zaandamse algemeen directeur Lydia Baloe alweer bij hotel/evenementenlocatie Gooiland in Hilversum. Als gevolg van de coronacrisis, die deze branche zwaar treft, wordt het managementteam verkleind.

De Zaandamse kwam met een fraai cv binnen. Zij was eerder operationeel directeur van Amsterdam Conference Centre Beurs van Berlage en projectmanager bij onderwijscateraar Cormet Enjoy The Good Life. ,,Ik heb er ontzettend veel zin in’’, verklaarde Lydia Baloe destijds bij haar aantreden. In februari stond Gooiland er onder haar leiding uitstekend voor. Ze benadrukt dat 2020 het succesvolste jaar zou zijn geweest, zowel voor de evenementenlocatie als voor het hotel. ,,De snelheid waarmee dit virus daar een streep doorheen zet, heeft niemand zien aankomen. Gooiland is een prachtig bedrijf in een inspirerende omgeving. Het hotel is gelegen in een prachtige groene omgeving, gasten mogen weer overnachten in het Dutch Brand Hotel. Ontmoeten is straks ook, met honderd personen, gelukkig weer mogelijk”, zegt Baloe in De Gooi- en Eemlander.

Noodgedwongen

De Zaandamse had de klus daarom graag afgemaakt. De evenementen- en horecabranche is echter dusdanig zwaar getroffen, dat ook Gooiland daar niet aan ontkomt. Naast Baloe moet ook de commercieel manager per 1 juni het veld moeten ruimen. Het bedrijf gaat zoals gezegd noodgedwongen verder met een kleiner team. Voormalig algemeen directeur Philip Lamers, die vorig jaar een stap terugdeed ten faveure van Baloe, keert nu terug in zijn oude functie.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen