Edam-Volendam overschrijdt grens van 100 geregistreerde coronabesmettingen, ook in Zaanstad weer nieuwe ziektegevallen

Edam-Volendam overschrijdt grens van 100 geregistreerde coronabesmettingen, ook in Zaanstad weer nieuwe ziektegevallen
Purmerend

De gemeente Edam-Volendam heeft de grens van 100 geregistreerde coronabesmettingen overschreden. Het afgelopen etmaal werden er vier nieuwe gevallen vastgesteld, wat het totaal aantal vastgestelde besmettingen op 102 brengt.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu maakte dat woensdagmiddag bekend. Met in totaal zes nieuwe vastgestelde besmettingen komt het totaal aantal coronapatiënten voor de regio Zaanstreek-Waterland uit op een totaal van 835. Nieuwe ziekenhuisopnames kwamen er niet bij, dat blijven er 256. Ook vallen er geen nieuwe overledenen te betreuren. Inmiddels bezweken 97 inwoners van Zaanstreek-Waterland aan COVID-19.

Van de 102 inwoners van Edam-Volendam bij wie nu besmetting is geconstateerd, moesten er 24 naar het ziekenhuis. In Zaanstad kwamen er de afgelopen 24 uur twee nieuwe positieve tests bij. Daarmee komt het totaal aantal inwoners bij wie corona is vastgesteld op 389. Van hen moesten er 113 in het ziekenhuis worden opgenomen.

Voor de overige gemeenten in de regio bleven de cijfers gelijk ten opzichte van dinsdagmiddag. In Purmerend zijn tot nu toe 212 besmettingen geconstateerd en moesten 65 inwoners met coronaverschijnselen naar het ziekenhuis. Voor Wormerland staan de totalen op 44 besmettingen en 20 ziekenhuisopnames.

De gemeente Waterland meldde tot nu toe 30 besmette inwoners van wie er 16 naar het ziekenhuis moesten. In Oostzaan staat de teller op 26 vastgestelde besmettingen en 11 ziekenhuispatiënten.

In de gemeente Landsmeer testten tot nu toe 23 inwoners positief maar bleef het aantal ziekenhuisopnames beperkt tot drie. Beemster registreerde negen inwoners als besmet, van wie er vier in het ziekenhuis werden opgenomen.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen