Premium

OM eist vijf maanden cel voor stalking van meisje uit Kortenhoef, Baarnaar belde ex-vriendin 2400 keer vanuit de gevangenis

OM eist vijf maanden cel voor stalking van meisje uit Kortenhoef, Baarnaar belde ex-vriendin 2400 keer vanuit de gevangenis
Baarn / Kortenhoef

Wegens stalking en mishandeling is tegen de 20-jarige Imed A. uit Baarn dinsdag vijf maanden gevangenisstraf geeist. Ook wil het Openbaar Ministerie (OM) dat de Baarnaar aan zijn slachtoffer duizend euro smartengeld betaalt. Daarnaast eiste de officier een contactverbod met het meisje en haar familie in Kortenhoef. Iedere keer als de Baarnaar dit verbod overtreed, moet hij twee weken de cel in.

Volgens het OM heeft de stalking een half jaar geduurd. Het stel had een liefdesrelatie die twee jaar duurde. Die liep dit najaar stuk. Over het precieze tijdstip verschilden de twee van mening. Het meisje vertelde dat ze vorig jaar al was mishandeld. Ze durfde toen niets te zeggen omdat de Baarnaar op dat moment met een ander probleem met justitie bezig was. Door dat probleem zat de verdachte dit najaar in de gevangenis. Hij belde zijn ex vanuit de cel in twee maanden tijd 2.400 keer.

Na zijn vrijlating in februari wilde de Kortenhoefse niets meer met de verdachte te maken hebben. Zij had hem sechter 200 euro voorgeschoten zodat hij kleding kon kopen in de gevangenis. Hij zou dat bedrag aan een vriendin teruggeven, maar opeens stond hij in haar school in Utrecht. Hij mishandelde haar daarna in een winkel. Een getuige zag de vechtpartij.

Sindsdien zit de Baarnaar vast. Hij ontkent. Hij zegt dat alle beschuldigingen vals zijn. Zijn ex-vriendin is boos omdat hij is vreemdgegaan. Zijn advocate Krista Koopman gaf aan dat de periode veel korter is, omdat de twee nog een paar keer normale gesprekken voerden. Verder zag de advocate onvoldoende bewijs voor de mishandeling. Zij vroeg de rechtbank om haar cliënt - die ook nog in een proeftijd zat - zo snel mogelijk vrij te laten.

De uitspraak is op 2 juni.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen