Medemblikker tandarts kan samen met zijn vrouw na maanden eindelijk Marokko uit

Medemblikker tandarts kan samen met zijn vrouw na maanden eindelijk Marokko uit
Nico en Ilona de Vries verlaten eindelijk Marokko.
© foto aangeleverd
Medemblik

Nico en Ilona de Vries (beiden 75) hebben eindelijk de camping in Marokko kunnen verlaten en zitten nu op de veerboot die hen naar Italië brengt.

Hun zoon heeft woensdagmiddag op Facebook een foto gezet waarop het echtpaar lachend te zien is terwijl de ferry Marokko verlaat. Ze komen donderdag aan in Italië en rijden dan in een streep terug naar Noord-Holland, zo meldt de oud-tandarts uit Medemblik.

Zelfs na het verkrijgen van de reisvergunning was het voor het echtpaar nog een heel gedoe om tickets te krijgen, zo melden zij. Dat kwam omdat het moeilijk was om contact te krijgen met de ferrymaatschappij en er was ook nauwelijks wifi op hun camping in de woestijn van Marokko.

Het echtpaar wilde met hun camper zes weken rondtoeren door de woestijn in Marokko en dan via Spanje en Frankrijk weer terug naar Nederland. Maar op het eind van de geplande vakantie in Afrika kwamen zij door corona vast te zitten in Marokko. Daar hebben ze ruim twee maanden moeten wachten voordat zij nu op de boot konden stappen.

Nadat ze eerder in deze krant hun verhaal al eens deden, leek er schot in de zaak te komen. Er kwam eindelijk een bericht van de Nederlandse ambassade in Rabat. Dat contact bleef. Maar alsnog duurde het vele weken voordat zij de camping in de buurt van Tissirt nu konden verlaten.

Lees ook:

Nico de Vries, tandarts in Medemblik, zit samen met zijn vrouw Ilona al zes weken ’vast’ op camping in Marokko: ’Een toplocatie, maar het duurt nu wel erg lang’

Oud-Medemblikkers Nico en Ilona de Vries zijn nog altijd niet terug uit Marokko: ’We hebben nog flink wat hobbels te nemen’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen