Toiletten bij strandtenten langs Noordzeekust mogen open, paviljoens blijven dicht

Toiletten bij strandtenten langs Noordzeekust mogen open, paviljoens blijven dicht

Openbare toiletten op het strand mogen op veel plaatsen langs de Noordzeekust weer open. Dit hebben de veiligheidsregio's en kustgemeenten besloten, zegt voorzitter Jan Lonink van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).

Het gaat om toiletvoorzieningen van strandpaviljoens die vanaf het strand bereikbaar zijn zodat mensen niet door een strandtent hoeven. De paviljoens zelf blijven nog gesloten voor publiek. Voor het schoonhouden van de toiletten gelden de richtlijnen van het RIVM.

Voorzitter André Triep van de Vereniging van Strandexploitanten Scheveningen is blij met het besluit, hoewel niet aan alle wensen van de Scheveningse strandtenthouders tegemoet is gekomen. Zo wilden de strandtenthouders ook strandbedjes gaan verhuren, maar dat mag nog niet. "We hebben 50 procent gewonnen" , aldus Triep.

In verreweg de meeste kustgemeenten is verhuur van strandbedjes door exploitanten van paviljoens niet toegestaan om 'ongewenste terrasvorming' te voorkomen. In Noordwijk worden al wel strandbedjes aangeboden, die op voldoende afstand van elkaar en op ruime afstand van het betreffende paviljoen moeten staan.

Meer nieuws uit Amsterdam