De corona-unit in Wieringerwaard sluit, want is niet meer nodig: de laatste patiënt is inmiddels genezen

Molenweid.
© Archieffoto
Wieringerwaard

De speciaal ingerichte coronaunit in Wieringerwaard is niet meer nodig en is dus gesloten.

De afgelopen weken heeft Woonzorggroep Samen in zorgcentrum Molenweid coronapatiënten opgevangen met als doel het ontlasten van de ziekenhuizen en de thuiszorg.

Locatie Molenweid heeft hiermee een belangrijke rol vervuld voor de coronapatiënten die of vanuit huis kwamen of vanuit het ziekenhuis werden doorverwezen.

De acute fase neemt af, waardoor de noodzaak van dergelijke corona opvangplekken terug loopt en ziekenhuizen en de thuiszorg de vraag weer goed aankunnen, aldus Samen in een persverklaring. De laatste patiënt in de corona-unit te Molenweid is inmiddels genezen en ontslagen.

Hans Groenendijk, voorzitter raad van bestuur Woonzorggroep Samen licht toe: „We zien dat de vraag naar plaatsen op de corona-units in de regio de afgelopen twee weken sterk is afgenomen. Van de drie corona opvanglocaties die er nu in Noord-Holland Noord zijn, blijft enkel de locatie naast het Dijklander Ziekenhuis open voor nieuwe opnames. Dit betekent dat we onze corona-unit te Molenweid voorlopig sluiten. Dit doen we omdat we de capaciteit van de medewerkers nu elders beter kunnen benutten. Mocht er in de regio een nieuwe coronauitbraak volgen, dan kunnen we de corona-unit in Molenweid binnen twee dagen weer openen. De capaciteit gaat dus zeker niet verloren voor de regio.”

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.