Coronavirus: zes nieuwe besmettingen en vier opnames in het ziekenhuis in regio Zaanstreek-Waterland

Coronavirus: zes nieuwe besmettingen en vier opnames in het ziekenhuis in regio Zaanstreek-Waterland
Purmerend

Met zes nieuwe besmettingen en vier nieuwe patiënten die met ziekteverschijnselen in het ziekenhuis moeten worden opgenomen, is de coronapandemie in de regio Zaanstreek-Waterland nog niet voorbij.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Nieuwe sterfgevallen werden het afgelopen etmaal niet gemeld vanuit de acht gemeenten in de regio.

Zaanstad meldde de afgelopen 24 uur vier nieuwe besmettingen met het coronavirus, wat het totaal voor die gemeente op 387 brengt. Bovendien moesten er opnieuw twee inwoners met ziekteverschijnselen worden opgenomen in het ziekenhuis. Dat lot is inmiddels 113 inwoners van Zaanstad beschoren.

In Edam-Volendam testten twee inwoners positief. Dat aantal stijgt daarmee tot 98. Bovendien moest de 24e inwoner met coronaverschijnselen naar het ziekenhuis.

In Purmerend kwam er één nieuwe geregistreerde besmetting met het virus bij, waarmee het totaal nu op 212 staat. De marktstad meldde eveneens een nieuwe ziekenhuisopname, de 65e voor die gemeente.

De resterende vijf gemeenten in Zaanstreek-Waterland meldden geen nieuwe patiënten. In Wormerland blijft het aantal inwoners dat als besmet geregistreerd staat 44, met 20 ziekenhuisopnames. De gemeente Waterland registreerde tot nu toe 30 positieve coronatests en 16 opnames in het ziekenhuis.

Voor Oostzaan gaat het om 26 vastgestelde besmettingen en 11 ziekenhuisopnames, Landsmeer tekende tot nu toe 23 besmettingen op en drie ziekenhuispatiënten. Beemster houdt het coronavirus binnen de perken met negen vastgestelde besmettingen en vier opnames in het ziekenhuis.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen