Geen extra veiligheidsmaatregelen Twiske in aanloop naar Hemelvaartsdag

Het strandje in het Twiske, vorig jaar tijdens de hittegolf.

Het strandje in het Twiske, vorig jaar tijdens de hittegolf.© Archieffoto Ella Tilgenkamp

Frederique Teillers
Landsmeer/Oostzaan

De parkeerterreinen van het Twiske zijn sinds woensdag 13 mei weer open, gemotoriseerd verkeer kan het natuurgebied weer bereiken. De gemeentes Oostzaan en Landsmeer, en Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland zijn niet van plan dit te wijzigen in aanloop naar Hemelvaartsdag.

De weersverwachting voor Hemelvaartsdag voorspelt zomerse temperaturen, maar vooralsnog nemen de gemeentes en Veiligheidsregio geen extra maatregelen. „Vermijd drukte, dat is nu de regel. We gaan er ook van uit dat men beter weet en als ze naar het Twiske gaan, afstand houden”, aldus een woordvoerster van de Veiligheidsregio.

„Het ligt ook in lijn met de versoepeling”, aldus een woordvoerder van gemeente Landsmeer. „De boa’s houden het Twiske in de gaten, maar we moeten het ook op dat moment bekijken. Afgelopen weekend ging het goed.” Gemeente Oostzaan heeft wel gezorgd voor een volle bezetting qua handhavers: „Er is extra aandacht voor parken en het water. Maar er staan al borden en we zijn voorbereid door middel van de volle bezetting. Maar meer maatregelen lijken nu niet nodig.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.