Premium

Gratis ijs van Wonenplus als hart onder de riem voor jonge mantelzorgers

Gratis ijs van Wonenplus als hart onder de riem voor jonge mantelzorgers
IJswinkel De Huiskamer.
© Foto archief
Purmerend / Wormerland

Ruim honderd jonge mantelzorgers krijgen van Wonenplus als hart onder de riem een bon voor een gratis ijsje bij ijswinkel Multi-ijs in Purmerend of De Huiskamer in Wormer.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot en met 24 jaar die opgroeien met een gezinslid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. In deze coronatijd is het extra zwaar om ook de zorg te hebben voor je moeder, vader, broer, zus of iemand anders waar je langdurig voor zorgt.

Gratis ijs van Wonenplus als hart onder de riem voor jonge mantelzorgers
Multi-ijs

Daarbij is de mogelijkheid om even ’te vluchten’ naar school of werk ook minder of niet aanwezig. Normaal gesproken organiseert Wonenplus diverse activiteiten, maar vanwege de corona maatregelen is dat nu niet mogelijk. Daarom krijgen jonge mantelzorgers deze week een envelop in de bus waarin ze een tegoedbon krijgen voor een ijsje.

Jonge mantelzorgers in Wormerland die geen ijsbon hebben ontvangen kunnen contact opnemen met Astrid Mannes: 06- 829 22 865.

Wonenplus ondersteunt 106 jonge mantelzorgers: in Wormerland (42), Monnickendam (4) en in Purmerend en Beemster (60).

Lees ook: Geen leeftijdsdiscriminatie bij Wonenplus; 70 plussers welkom; ’Onze vrijwilligers zijn verstandig genoeg’

Lees ook: Boodschappenleger Wonenplus helpt honderden ouderen uit de brand: ’Sommige mensen zijn verschrikkelijk eenzaam’

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen