Premium

Na weken van onzekerheid krijgen squashers Max duidelijkheid: degradatie uit eredivisie is een feit

Na weken van onzekerheid krijgen squashers Max duidelijkheid: degradatie uit eredivisie is een feit
Rick Luttikhuizen.
© Archieffoto
Beverwijk

Na enige weken in onzekerheid te hebben gezeten, is er nu duidelijkheid voor de squashers van DKTP-it/Max. Maar het werd niet het bericht waar de Beverwijkers op hoopten.

De stand van de eredivisie zoals die vier duels voor het einde van de competitie was, wordt immers de eindstand, met als gevolg dat Max als hekkensluiter degradeert naar de eerste divisie, die vanaf het komend seizoen topdivisie zal gaan heten.

Voor teammanager Rick Luttikhuizen zal het komend seizoen een stuk rustiger worden, maar blij is hij er niet mee. Al begrijpt hij de beslissing van de squashbond wel. ,,Er was in de vele competitieklassen een flinke scheefgroei ontstaan met poules van verschillende grootte. Het plan was al om dat te gaan reorganiseren en dan snap ik dat voor de eredivisie geen uitzondering wordt gemaakt.”

Aan de andere kant had de hoogste klasse nog vier speelrondes te gaan, terwijl er in de overige poules nog maar één duel op het programma stond. ,,Dus de kans was zeer groot dat we die laatste plaats nog zouden ontlopen, want voor de resterende duels hadden we met zeer sterke teams kunnen gaan spelen. Daarnaast hebben we er toch vier jaar lang heel veel tijd en energie ingestoken. Dat heeft ons mooie seizoenen en meer dan zestig sponsors opgebracht. De komende jaren was er zelfs het plan om een keer voor de titel te gaan. Dat maakt deze uitkomst wel bijzonder zuur. Het is echt balen dat hier een einde aan komt. Ook voor de trouwe fans.”

Max gaat nu door met twee teams op het één na hoogste niveau. ,,Al heeft het oude eredivisieteam nu op papier nog maar twee spelers over. Dus de vraag is hoe we dat gaan indelen. Al loopt er binnen de club zeker wel het nodige talent rond. Maar het zal totaal anders worden, want in de topdivisie heb je te maken met pure amateursport.”

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen