Corona eist 46e leven in de gemeente Zaanstad, regio Zaanstreek-Waterland meldt stijging van aantal besmettingen naar 823

Corona eist 46e leven in de gemeente Zaanstad, regio Zaanstreek-Waterland meldt stijging van aantal besmettingen naar 823
Purmerend

De gemeente Zaanstad betreurt een 46e sterfgeval als gevolg van het coronavirus. Het totaal aantal overledenen in de regio Zaanstreek-Waterland komt daarmee uit op 97. Het afgelopen etmaal testten wederom enkele inwoners positief op het virus.

Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. De afgelopen dagen kwamen er geen nieuwe sterfgevallen bij door COVID-19, tot de recente melding vanuit Zaanstad.

In Purmerend overleden tot nu toe 32 inwoners aan het coronavirus, in Wormerland zes, en in de gemeente Waterland drie. COVID-19 eiste drie levens in Edam-Volendam en Landsmeer, twee in Oostzaan en één in Beemster.

Dat het coronavirus in de regio Zaanstreek-Waterland nog niet is uitgeraasd, blijkt uit drie nieuwe besmettingen. In Zaanstad kwamen er het afgelopen etmaal twee geregistreerde besmettingen bij. Dat zijn er in totaal 384, met voor 111 patiënten ziekenhuisopname tot gevolg.

In Edam-Volendam testte een 96e inwoner positief op corona. Het bleef voor die gemeente bij 23 ziekenhuisopnames.

De overige gemeenten meldden geen coronaontwikkelingen. Voor Purmerend blijft het aantal geregistreerde besmettingen 211, met 64 ziekenhuisopnames. In Wormerland werd het virus bij 44 inwoners vastgesteld, van wie er 20 naar het ziekenhuis moesten. De gemeente Waterland heeft 30 vastgestelde coronapatiënten en 16 ziekenhuisopnames.

Voor Oostzaan staat de teller nog altijd op 26 geregistreerde besmettingen en 11 opnames in het ziekenhuis. In Landsmeer gaat het om 23 vastgestelde gevallen en drie ziekenhuispatiënten. Beemster: negen geregistreerde besmettingen, vier inwoners naar het ziekenhuis.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen