FC Marlène heeft met vastleggen Martin van Eeuwijk selectie voor volgend seizoen in eredivisie zaalvoetbal rond

FC Marlène heeft met vastleggen Martin van Eeuwijk selectie voor volgend seizoen in eredivisie zaalvoetbal rond
Martin van Eeuwijk (rechts) met Ruud Nolten, de nieuwe voorzitter van FC Marlène
© Foto Diane van den Broek
Heerhugowaard

Met de komst van Martin van Eeuwijk heeft FC Marlène de selectie voor volgend seizoen rond. De 32-jarige Lissenaar is na Amir Molkarai en Mo Darri de derde ervaren aanwinst voor de Heerhugowaardse eredivisieploeg.

Van Eeuwijk speelde bij diverse topclubs uit de Bollenstreek zoals FC Lisse Katwijk, Rijnsburgse Boys en Quick Boys.

Op het veld gaat hij nu een klasse lager spelen (bij Boshuizen uit Leiden) om eindelijk zijn wens om op hoog niveau te zaalvoetballen bij Marlène in vervulling te laten gaan.

,,FC Marlène heeft een prachtige historie en als ik naar de selectie en de organisatie kijk ook een hele mooie toekomst met een gezonde ambitie. Mijn ambities passen daar bij en ik kan dan ook alleen maar blij zijn dat ik daar deel van mag uitmaken’’, aldus Van Eeuwijk op de websiter van FC Marlène. ,,Ik kijk er echt enorm naar uit al zal zeker in het begin nog moeten blijken hoe het allemaal past. Vergeet niet dat ik de laatste jaren alleen maar op het veld heb gespeeld. Qua ervaring kan ik zeker wat toevoegen, maar met name in de tactiek en de looplijnen in de zaal moet zelfs ik op mijn leeftijd nog leren. Maar die uitdaging ga ik heel graag met de volle honderd procent aan, en kan dan ook niet wachten om te beginnen.’

Stefan Dol speelt ook volgend seizoen voor FC Marlène. De 24-jarige Spanbroeker gaat dan zijn vierde jaar in.

De Rotterdamse broers Felix en Wessel Verhaar stappen over naar ZVG/Cagemax.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen