Premium

White Stones grijpt kans op derde jaar in eredivisie zaalvoetbal met beide handen aan

White Stones grijpt kans op derde jaar in eredivisie zaalvoetbal met beide handen aan
Raymond de Waard (wit shirt) keert terug bij White Stones.
© Foto Martin de Haan
Egmond aan Zee

Een zwaar seizoen werd plotseling afgesloten met slechts één punt. Maar White Stones grijpt de kans om voor het derde jaar in de eredivisie zaalvoetbal uit te komen toch met beide handen aan. ,,We hebben komend jaar een groep waar we dat wel mee aandurven.”

Bij de Egmonders is het vertrouwen groot dat de hoofdmacht een stuk beter mee zal kunnen draaien dan in de afgelopen competitie.

,,Moeilijk wordt het overigens evengoed hoor”, stelt Rogier Bunink. De Alkmaarder is samen met Fred de Waard ook volgend seizoen weer coach en gaat de uitdaging graag aan, vertelt hij.

,,We hebben veel verloren en veel geleerd, maar de jonge jongens we hebben de jonge jongens echt stappen zien maken en mede daardoor is de sfeer ook altijd goed gebleven. En we geloven dat zij in de nieuwe competitie verder zullen groeien.”

Daarnaast lijkt de selectie sterker dan zij was. Hoewel routinier Tim Emmerik alleen nog als oproepkracht zal fungeren, staat daar tegenover de rentree van Raymond de Waard.

De Waard was één van de bepalende spelers in het succesvolle team van de afgelopen jaren, maar moest vanwege zijn veldvoetballoopbaan zijn zaalcarrière stoppen.

Zijn terugkeer van Quick Boys naar ADO’20 maakt het echter mogelijk om weer op vrijdagavond aan te treden. Ook zijn neef Dennis de Waard keert terug in de selectie. Daarnaast komen er drie spelers over van eerste divisionist Scagha’66. De broers Brent en Jorn Braaksma en Anass Bouhalhoul.

Via hen kon daar bovendien nog een vierde nieuwkomer aan toegevoegd worden. Yassine Zakir komt over van ZVG, dat afgelopen jaar in de race was voor promotie naar de eredivisie.

,,Het zijn stuk voor stuk goede spelers, echt versterkingen voor ons team. We zijn er blij mee”, is Bunink optimistisch gestemd over de aanstaande competitie.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen