Zaanstreek-Waterland registreert vier nieuwe coronabesmettingen, virus bij 820 inwoners vastgesteld

Zaanstreek-Waterland registreert vier nieuwe coronabesmettingen, virus bij 820 inwoners vastgesteld
Purmerend

Met slechts vier vastgestelde coronabesmettingen heeft de regio Zaanstreek-Waterland een rustig weekeinde achter de rug. Nieuwe sterfgevallen en opnames in het ziekenhuis werden er tot zondagmiddag niet gerapporteerd.

Tussen vrijdag- en zaterdagmiddag kwamen er helemaal geen nieuwe besmettingen bij. In de 24 uur van zaterdagmiddag tot zondagmiddag 14 uur waren dat er welgeteld vier. De gemeente Zaanstad meldde twee nieuwe vastgestelde besmettingen, waarmee het totaal voor die gemeente komt op 382 gevallen. Het aantal patiënten dat naar het ziekenhuis moest met ziekteverschijnselen, bleef stabiel op 111. Ook in Edam-Volendam werden twee nieuwe besmettingen vastgesteld. Daarmee staan nu 95 inwoners geregistreerd als besmet, van wie er 23 in het ziekenhuis werden opgenomen.

De vier nieuwe gevallen brengen het totaal voor de regio Zaanstreek-Waterland op 820 besmettingen. In totaal 252 inwoners van de regio werden in het ziekenhuis opgenomen met ziekteverschijnselen. Tot nu toe overleden 96 patiënten aan de gevolgen van COVID-19.

In Purmerend blijft het aantal besmettingen op 211, met 64 opnames in het ziekenhuis. Wormerland meldde tot nu toe 44 besmette inwoners van ie er 20 naar het ziekenhuis moesten. In de gemeente Waterland gaat het om 30 vastgestelde besmettingen en 16 ziekenhuispatiënten.

Voor Oostzaan staat de teller op 26 vastgestelde besmettingen en 11 ziekenhuisopnames. In Landsmeer testten 23 inwoners positief op het coronavirus, maar bleef het aantal ziekenhuisopnames beperkt tot drie. Van de negen inwoners van Beemster bij wie corona werd vastgesteld, moest er één naar het ziekenhuis.

Niet iedereen met ziekteverschijnselen wordt echter getest, dus de werkelijke aantallen zijn hoger, stelt het RIVM.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen