Marathonpoging van Ramses Bekkenk afgebroken: Alkmaarse mountainbiker komt door mulle Drentse zand 50 van de 751 kilometer te kort [video]

Ramses Bekkenk vlak voordat hij zijn poging moet opgeven.
© Foto John Deurholt
Alkmaar

Ramses Bekkink heeft zijn poging om de Drenthe 200, Bartje 200 en Hunebedden 350 non stop achterelkaar te rijden moeten staken. Vannacht had de Alkmaarder het heel zwaar en uiteindelijk heeft hij de marathonrit moeten afbreken.

Hij heeft de finish in Dwingeloo dus niet bereikt. Mede door de droogte waren de onverharde paden heel mul.

„Na 600 kilometer werd het steeds lastiger en in Emmen had hij het heel erg moeilijk. Uiteindelijk is hij toch weer opgestapt, maar om 1.45 uur onder Schoonoord met circa 50 kilometer te gaan bleek dat het niet meer ging”, aldus zijn teammanager Martin Schuttert.

Bekkenk zou rond deze tijd in Zuid-Afrika de 36One Challenge rijden, een non stop mountainbiketocht van 361 kilometer. Om toch een uitdaging te hebben, bedacht hij de monsterrit door Drenthe.

„Ik heb de rondjes door Noord-Holland wel gezien en omdat er geen wedstrijden zijn besloot ik een doel te stellen voor een mooie lange solorit om mens en materiaal te testen en van de omgeving te genieten. Na deze gedachte een maand geleden met mijn teammanager Martin Schuttert besproken te hebben kwam hij met het idee van de 75One Challenge.

Bekkenk ging donderdag van start in Dwingeloo. Hij zou om de 100 kilometer stoppen om te eten en te drinken. In de nacht van donderdag op vrijdag ging hij ook nog even kort slapen, maar uiteindelijk was de ’challenge’ te zwaar voor de Noord-Hollander.

Video: John Deurholt

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen