ZAP voor familie Molenaar cultureel en sportief erfgoed

Nick Molenaar (links) in actie voor ZAP tegen Schoten
© Archieffoto
Breezand

In het dorpsleven is sport doorgaans de sociale spil. Ook in Breezand en vooral aan het Ceresplein waar ZAP is gevestigd. De club die zo duidelijk in hun DNA zit is voor de familie Molenaar cultureel en sportief erfgoed.

Vader André Molenaar (55) heeft als speler een verleden bij ZAP 2. Als jeugdtrainer en -coach had hij diverse leeftijdscategorieën onder zijn leiding. Was een half jaar interim hoofdtrainer. Dit seizoen assisteerde hij eerst Hans de Koning en later Gerrit Boerman bij de hoofdmacht. De eigenaar van een bedrijf in zonwering keert terug bij U19.

Moeder Carla Molenaar-Tummers (53) handbalde in de jeugd en dames 1. Was jeugdtrainster bij zowel de afdeling handbal als voetbal. Maakte deel uit van de technische commissie handbal, coachte jeugdteams en was een jaar interim trainer/coach van dames 1. Ook was ze in de staf en als leidster betrokken bij het voetbal- en handbalkamp. De vakleerkracht bewegingsonderwijs aan de St. Janschool en administratief medewerkster in het bedrijf van haar man is nog steeds jeugdtrainster handbal en zit in de technische commissie jeugdvoetbal.

Zoon Nick (24) was zowel scheidsrechter, trainer als voetbalkampleider bij de jeugd. Speelt thans in het eerste elftal. Werkt als projectleider bij Olof Schuur.

Oudste dochter Lynn (22) was bij ZAP assistent-trainster en scheidsrechter bij de jeugd, lid van de jeugdraad en speelster van dames 1. Via VOC speelde ze de afgelopen twee seizoenen als prof bij Molde HK in Noorwegen. Haar nieuwe toekomst ligt in de tweede Bundesliga bij Füchse Berlin.

Jongste dochter Kim (18) was eveneens als scheidsrechter en speelster actief in de Polderse jeugd. Debuteerde al jong in de hoofdmacht en maakte de overstap naar VZV. Volgend seizoen bij VOC.

De studente aan de Young Talent Academy richting Sport en Business werkt bij Hip en Mama-box.

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen