Honderdjarig ADO’20 wijkt voor jubileum noodgedwongen uit naar hoofdveld

Honderdjarig ADO’20 wijkt voor jubileum noodgedwongen uit naar hoofdveld
15-05-2020 HEEMSKERK : Piet Castricum, de man die jarenlang het archief van de club beheerde, heeft het eerste jubileumboek van ADO’20 ontvangen. Op de foto bekijkt voorzitter Jos Beerse samen met de 92-jarige Castricum en Aiden van Santen (één van de jongste kabouterleden van ADO’20) het eerste exemplaar van het jubileumboek. FOTO : RON PICHEL Voetbal-ADO’20-100 jaar-Jubileumboek-Jos Beerse-Piet Castricum
© Ron Pichel Fotografie
Heemskerk

Het had natuurlijk een groot feest moeten worden, maar de honderdste verjaardag van ADO’20 kan alleen maar thuis gevierd worden. Om het jubileum niet zomaar voorbij te laten gaan, werd er vrijdag in kleine kring toch stilgestaan bij het feit dat de Heemskerkse club op 15 mei 1920 werd opgericht.

De 92-jarige oud-archivaris Piet Castricum (rechts) nam op het hoofdveld op De Vlotter het eerste exemplaar van het jubileumboek van ADO’20 in ontvangst van voorzitter Jos Beerse (links). Het fotoboek is verkrijgbaar op de club en bij verschillende winkeliers in de regio.

Daarnaast was vrijdag op het kanaal van RTV Heemskerk de ’première’ van een film die Piet Castricum maakte van het kampioenschap in 1980, toen ADO’20 onder leiding van Simon Kistemaker de beslissende wedstrijd met 6-1 won van DIO.

Zaterdag is op hetzelfde kanaal een documentaire te zien met als titel ’100 jaar ADO’20’, waarin tal van oud-voetballers en -trainers van de club aan het woord komen. De uitzendingen zijn ook terug te zien op het youtubekanaal van de lokale zender.

Foto Ron Pichel

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen