Virtuele Hilversum City Run valt in de smaak: 750 lopers gaan voor pr op 5 of 10 kilometer

Vorig jaar werd er wel nog gelopen door Hilversum.
© foto STUDIO KASTERMANS/LEON DAKKUS
Hilversum

Door de coronamaatregelen kan de Hilversum City Run komende zondag niet doorgaan, maar het alternatief valt ook in de smaak. Zo’n 750 hardlopers hebben zich ingeschreven om de vijf of tien kilometer op eigen houtje te lopen.

Het heet dan wel de Virtuele Hilversum City Run, maar het is niet de bedoeling dan lopers zich op een loopband gaan uitleven. Iedere deelnemer rent een vijf of tien kilometer. De route maakt niet uit, sterker nog: het hoeft zelfs niet binnen de gemeentegrenzen van Hilversum te zijn. Enige vereiste is dat er een speciale app wordt aangezet die de tijd bijhoudt.

„We gingen uit van zo’n 500 mensen, dus we zijn heel erg tevreden”, vertelt Hilversum City Run-directeur Dick Slootbeek.

„Er zijn lopen binnengekomen vanuit Haarlem tot Den Haag en vanuit Rotterdam tot Groningen”, vertelt hij.

„Het liefst hadden we natuurlijk afgelopen zondag een groot loopfestijn gehad, maar dit is een leuk alternatief.” Hij denkt er zelfs aan om de virtuele hardlooptocht volgend jaar weer in te zetten, bijvoorbeeld als laatste training voor deelnemers.

Slootbeek heeft zelf ook meegedaan, afgelopen week rende hij voor het eerst in jaren vijf kilometer door de duinen bij zijn woonplaats Velsen. „Je mist wel wat, zoals de warming up, de speakers en het publiek, maar het is beter dan niets”.

Inschrijven kan nog tot zaterdagochtend 9.00 uur. De virtuele loop moet uiterlijk zondag zijn volbracht. De inschrijfkosten bedragen 2,50 euro, en hetzelfde bedrag daarbovenop voor een medaille. Een eindklassement volgt volgende week.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen