Mai maakt mondkapjes bij haar kostuums; Hilversumse onderneemster zet deuren weer open

Een Peaky Blinders-kostuum - van de populaire serie op Netflix - met bijpassend mondkapje.
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden
Hilversum

Mai's Kostuumverhuur aan de Havenstraat in Hilversum is na twee maanden weer open. Nu ook voor unieke mondkapjes, desgewenst passend bij het gehuurde kostuum.

Onderneemster Mai Bake sloot half maart noodgedwongen de deuren. ,,Geen feestjes, geen trouwerijen, dus ook geen kostuums”, vat de Hilversumse het samen. ,,Maar woensdag ben ik weer opengegaan.”

De Hilversumse onderneemster heeft al ruim twintig unieke mondkapjes op voorraad.
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden

Haar assortiment - een groot aantal kostuums, pruiken, hoofddeksels en schoeisel - is inmiddels uitgebreid met een modieus artikel: mondkapjes. ,,Iedereen riep tegen mij: ’Je kan toch naaien!’. Die mondkapjes zaten ook al in mijn hoofd. Ik zag op tv dat iedereen ermee bezig was. En dat blijkt geen hype te zijn. Per 1 juni zijn ze ook verplicht in het openbaar vervoer.”

Van allerlei katoenen lappen die zij nog had liggen heeft Mai al ruim twintig kapjes gemaakt. Unieke exemplaren, die zeven euro kosten, op zestig graden kunnen worden gewassen en dus herbruikbaar zijn. Onder meer met Hollandse print, effen zwart en lichtgrijs. Voor elk wat wils. W ie een kostuum reserveert kan er desgewenst een bijpassend mondkapje bij bestellen.

Dochter Britt showt een mondkapje.

De eerste exemplaren heeft ze al verkocht, aan mensen uit de straat, en collega-ondernemers die haar willen steunen en de eerste klanten. Dat smaakt voor de Hilversumse onderneemster naar meer. Zij kijkt al uit naar het moment dat straks de evenementen weer gaan komen.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen